Translate

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τα social media των σύγχρονων ηλεκτρολόγων και διάφορες πληροφορίες για αυτά

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ευρεία χρήση του Η/Υ είναι πια σχεδόν απαραίτητο για κάποιον που έχει μια επιχείριση ή ένα χόμπι και θέλει να ασχοληθεί πολύ με αυτό, να χρησιμοποιεί τα social media που υπάρχουν ως τώρα στο διαδίκτυο. Έτσι και οι σύγχρονοι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα 3 τόπους του διαδικτύου (facebook, youtube και blog). Έτσι θα αναφέρουμε παρακάτω τι έχουμε και τι παρέχουμε με αυτά. Οι διαχειριστές των social media είναι δύο. Το facebook χρησιμοποιείτε και από τους δύο, ενώ το youtube και το blog μόνο από τον έναν, αλλά δεν παύουν να είναι συνεργάτες μαζί και οι δύο.



Ας ξεκινήσουμε με την σελίδα μας στο facebook που είναι και η πρώτη που κάναμε (26-1-2012).
Οι σύγχρονοι ηλεκτρολόγοι στο facebook είναι ο βασικός μας ιστότοπος. Οι ''υπηρεσίες'' που διαθέτει είναι:
1) Φωτογραφικό υλικό. Διαθέτουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό με α) διάφορες πραγματικές φωτογραφίες από ηλεκτρολογικά υλικά, συστήματα κ.α από διάφορους χώρους (τις οποίες φωτογραφίες τις τραβάμε εμείς) β) χιουμοριστικές φωτογραφίες βασισμένες στην ηλεκτρολογία γ) και άλλες ενημερωτικές φωτογραφίες, πάντα βασισμένες στο αντικείμενο μας.
2) Ηλεκτρολογικά Quiz. Μια νέα κίνηση μας είναι τα ηλεκτρολογικά quiz. Διαθέτουμε κάθε τόσο αυτοσχέδια (δικά μας δηλαδή) quiz με τα οποία παρακινούμε τους φίλους μας να ακονίσουν το μυαλό τους πάνω στην ηλεκτρολογία. Επίσης από τώρα και στο εξής σε όποιον θέλει θα στέλνουμε προσωπικά ηλεκτρολογικά quiz για να τα λύνει και αν θέλει να μας στέλνει τις απαντήσεις πίσω (για να συμμετέχετε στείλτε μας μήνυμα στην σελίδα μας).
3) Διάφορα ηλεκτρολογικά άρθρα. Διαθέτουμε και δημοσιεύουμε διάφορα άρθρα και νέα σχετικά με την ηλεκτρολογία από διάφορα site ή και από το ίδιο το δικό μας blog.

ΚΑΝΤΕ LIKE!!!


Πάμε να δούμε τώρα το κανάλι μας στο youtube το οποίο είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε (2-3-2013). Το κανάλι μας στο youtube υπάρχει για να βοηθήσει και με βίντεο την καλύτερη κατανόηση της ηλεκτρολογίας. Διαθέτει δικά μας βίντεο (και όχι αντιγραφές από άλλους) πάνω σε διάφορα θέματα όπως α) ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, β) ηλεκτρικές μηχανές, γ) ηλεκτρολογία σε Η/Υ, δ) και διάφορα άλλα, πάντα σχετικά με το αντικείμενο της ηλεκτρολογίας. Το κανάλι αυτό αποσκοπεί περισσότερο στην πρακτική κατανόηση της ηλεκτρολογίας και των εφαρμογών της και όχι τόσο στην θεωρητική.


ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE!!!



Και τέλος θα δούμε το blog το οποίο είναι και το πιο πρόσφατο που δημιουργήθηκε (16-9-2013). Το blog ουσιαστικά είναι η σελίδα μας στο διαδίκτυο. Απλά είναι blog γιατί ένα κανονικό website (.gr) θέλει και προγραμματιστή και χρήματα, τα οποία δεν διαθέτουμε μέχρι στιγμής. Στο blog μας ανεβάζουμε διάφορα άρθρα και νέα σχετικά με την ηλεκτρολογία και την εκπαίδευση της. Το blog μας αποσκοπεί περισσότερο στο θεωρητικό κομμάτι σε αντίθεση με το κανάλι μας στο youtube που είπαμε πριν. 



ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ!!!


Όλα αυτά τα social media έχουν σκοπό μέσω του διαδικτύου με τον α ή β τρόπο να παρουσιάσουν και να βοηθήσουν τον εκπαιδευόμενο και επαγγελματία ηλεκτρολόγο στην σύγχρονη εποχή και εργασία.
Μέχρι τώρα έχουμε 480+ like στο facebook, 80 subscribers στο youtube και πολλές προβολές στο blog μας.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε ότι μπορούμε!!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου