Translate

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Επιτηρητές Τάσης, Ρεύματος και Διαδοχής Φάσεων

Επιτηρητές Τάσης και συμμετρίας φάσεων


















Συνδέονται απευθείας στις 3 φάσεις του δικτύου και ενεργοποιούν την επαφή εξόδου τους, όταν η τάση σε μια τουλάχιστον φάση πέσει κάτω από την προκαθορισμένη τιμή (ελάχ. 0,7xU) ή αν αλλάξει η διαδοχή φάσεων (π.χ. αντί L1-L2-L3 γίνει λόγω λανθασμένης σύνδεσης L2-L1-L3). H επιτήρηση γίνεται με ρυθμιζόμενο χρόνο καθυστέρησης από 2-20 s. 
Το ρελέ ενδείκνυται για εγκαταστάσεις όπου σημειώνονται επικίνδυνες για τον εξοπλισμό υποτάσεις ή όπου πιθανή αλλαγή της διαδοχής των φάσεων μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε συστήματα με ηλεκτροκίνηση, δεδομένου ότι αυτά θα κινηθούν με αντικανονική φορά!

Επιτηρητές Ρεύματος
















Χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση ρεύματος.  Όταν γίνεται επιτήρηση ρεύματος τότε αυτά συνδέονται σε σειρά με το προς επιτήρηση κύκλωμα. Ενεργοποιούν την επαφή εξόδου τους κατά περίπτωση, όταν το επιτηρούμενο ρεύμα πέσει κάτω από το προγραμματιζόμενο όριο ή όταν ξεπεράσει προς τα πάνω το προγραμματιζόμενο όριο. Τα επιθυμητά όρια επιλέγονται (προγραμματίζονται) μέσω περιστροφικού επιλογέα. H επιτήρηση γίνεται με ρυθμιζόμενο χρόνο καθυστέρησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου