Translate

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Λαμπτηρες LED

Οι λαμπτήρες LED (δίοδοι εκπομπής φωτός)  αποτελούν μία πηγή φωτισμού που προσαρμόζεται τέλεια σε ένα οποιοδήποτε ηλεκτρικό κύκλωμα φωτισμού. Η φωτεινότητα των λαμπτήρων LED εξακολουθεί να βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που σημαίνει πως, η τεχνολογία LED μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ψηφιακή ένδειξη σε μια ηλεκτρική συσκευή, όπως συνέβαινε πριν μερικά χρόνια. Στις μέρες μας θα έπρεπε να αποτελεί την κύρια πηγή φωτισμού σε οικίες, κτίρια αλλά και δρόμους.
Οι λαμπτήρες LED  δεν καίγονται, δεν ζεσταίνονται και δεν περιλαμβάνουν καμία επικίνδυνη ουσία, όμως, έχουν αρκετά μεγάλο κόστος αγοράς.
Οι λαμπτήρες LED είναι πολύ πιο οικονομικοί από τους κοινούς λαμπτήρες πυράκτωσης γιατί περιέχουν μόνο διόδους οι οποίες καταναλώνουν σχεδόν καθόλου ενέργεια σε σύγκριση με τους λαμπτήρες πυράκτωσης οι οποίοι έχουν το μεταλλικό νήμα το οποίο θερμαίνεται πολύ και συνεπώς καταναλώνει πολύ ενέργεια.
Άρα όπως καταλαβαινουμε μας συμφέρει να χρησιμοποιουμε λαμπτήρες LED αντί για τους κοινούς λαμπτήρες πυράκτωσης γιατί καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Και βέβαια στο μέλλον λογικά θα κατέβει και η τιμή τους ώστε να είναι και πιο προσιτές προς τους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου